Normal_rss_entry-19759

(ANP) - Teams met hulpverleners uit verschillende disciplines kunnen ertoe bijdragen dat jongeren niet radicaliseren. Bovendien moeten jongeren veel meer worden betrokken bij het beleid.

Dat zei staatssecretaris Martin van Rijn (Jeugdzorg) maandag in Brussel na overleg met zijn Europese collega's. Als 'integrale jeugdteams' snippers informatie uit de hoek van jeugdzorg, onderwijs en werk bundelen verhoogt dit de kans om vroegtijdig te kunnen ingrijpen, denkt hij.

Het Nederlandse EU-voorzitterschap gaat vanaf januari prioriteit geven aan het helpen tegengaan van radicalisering door meer samenwerking op het gebied van jeugdwerk, jeugdzorg en onderwijs. "Dat moet hoger op de agenda.''

"Van groot belang is natuurlijk de economische situatie'', verwees Van Rijn naar de hoge jeugdwerkloosheid in bijvoorbeeld Brussel. "Het blijft natuurlijk heel moeilijk. Wat werkt in het ene land kun je in andere landen ook invoeren", zei de staatssecretaris. Dat hoeft overigens niet te betekenen dat het Nederlandse model als voorbeeld moet dienen.

© Nationale Zorggids