Normal_ambulance

Een gezin uit Papendrecht moet een verkeersboete betalen nadat het hun 17-jarige dochter met hartritmestoornissen met spoed naar het Erasmus MC in Rotterdam bracht. Het Openbaar Ministerie (OM) oordeelde dat de bekeuring terecht was. Dat meldt de NOS. 

Het meisje heeft een spier- en stofwisselingsziekte en zit in een speciale rolstoel die niet geschikt is om in een ambulance te plaatsen. Een medewerker van de ambulance besloot daarom in het busje van de familie te gaan rijden om haar naar het ziekenhuis te brengen. Ze werd onder begeleiding van een ambulance en een politie-auto, met zwaailichten in sirenes, vervoerd naar het Erasmus MC.

Er viel bij de familie een boete van 76 euro op de mat. Het busje reed 63 kilometer per uur waar het 50 mocht. Terecht, zo oordeelt het OM, “omdat de belangen van overige weggebruikers zwaarder wegen dan de verklaring die u gaf voor de snelheidsovertreding”.

De vader van het meisje denkt dat de officier van justitie niet inhoudelijk naar de zaak heeft gekeken. Hij wil dat er regels komen voor dit soort uitzonderlijke situaties, anders zou het in de toekomst wel eens ten koste kunnen gaan van mensenlevens.

UPDATE: Het OM heeft laten weten dat de verkeersboete wordt vernietigd. De familie hoeft de boete dus niet te betalen. 

© Nationale Zorggids