Normal_foto_1_met_robert_ten_brink

Ter ere van het 30-jarig bestaan van het Ronald McDonald Kinderfonds heeft het fonds 30 jubileumbudgetten beschikbaar gesteld voor ziekenhuizen of zorginstellingen waar nog geen Ronald McDonald Huis of huiskamer is. De kinderafdeling van het Gemini Ziekenhuis in Den Helder krijgt een van deze budgetten voor de inrichting van een familieruimte. Hiervoor heeft het fonds 20.000 euro beschikbaar gesteld. Het project wordt in de loop van 2016 gerealiseerd. Dit meldt het Gemini Ziekenhuis. 

De kinderafdeling is ontzettend blij met de toekenning van het budget. “We vinden het zo fijn dat we ouders straks de gelegenheid kunnen bieden om in huis te verblijven tijdens de ziekenhuisopname van hun kind. Denk maar aan ouders die op Texel wonen, die steeds de boot moeten nemen. Of vakantiegangers. Die moeten noodgedwongen hun vakantie onderbreken vanwege de ziekte van hun kind en kunnen dan niet bij elkaar blijven. Er mag nu maar één ouder op de kinderafdeling blijven slapen. Straks kunnen ze bij elkaar blijven in ons eigen interne ‘Ronald McDonald huis’.” In de familieruimte komt een keuken, woonkamer en slaapruimte voor een gezin waarvan een kind is opgenomen op de kinderafdeling.

De pedagogisch medewerkers van de kinderafdeling hebben op donderdag 26 november de cheque ter waarde van 20.000 euro in ontvangst genomen tijdens het symposium van het Ronald McDonald Kinderfonds.

© Nationale Zorggids