7 december 2015 om 11:10
< 1 min lezen

Onderzoek: minder bacteriën in kippenvlees

(ANP) – Op en in het kippenvlees uit supermarkten zitten minder multiresistente bacteriën dan een aantal jaren geleden. Dat blijkt uit onderzoek van het Amphia ziekenhuis in Breda.

Jan Kluytmans, arts-microbioloog bij dat ziekenhuis, bevestigt een bericht hierover van de NOS. Hij is tevreden over de uitkomsten van zijn onderzoek. ,,Dit is buiten verwachtingen.”

Multiresistente bacteriën zijn bacteriën die ongevoelig zijn voor verschillende typen veelgebruikte antibiotica en zijn gevaarlijk voor mensen met een kwetsbare gezondheid.

Bij het onderzoek van dit jaar bevatte 47 procent van het kippenvlees multirestente bactieriën. In 2009 was dat nog ruim 81 procent. Kluytmans en zijn team deden onderzoek naar het kippenvlees van de supermarktketens Aldi, Lidl, Albert Heijn en Jumbo.

Relevante artikelen

Alles van ziekenhuizen
    • Ziekenhuizen

    Wat kost een ziekenhuisbevalling in 2026?

    Gisteren om 15:56
    • Ziekenhuizen

    Zeshonderd Nederlanders melden zich als stamceldonor na oproep ziek Vlaams meisje

    Gisteren om 13:58

Aankomende evenementen

13 Jan
Van ex-partner naar co-ouder
  • Noord-Brabant
08 Feb
Als het spel te ver gaat – gokschade herkennen in de huisartsenpraktijk en de basis-GGZ
  • Limburg
09 Mar
Basis workshop Peristomale huidproblemen
  • Utrecht