Normal_handtekening

Minister Schippers van Volksgezondheid moet ingrijpen zodat burgers geen last hebben van onduidelijkheden bij het afsluiten van een polis, vinden de VVD en PvdA. Dit meldt de NOS.

Omdat de onderhandelingen over de polissen tussen de zorgaanbieders en zorgverzekeraars voor 2016 nog steeds gaande zijn, weet een patiënt bij afsluiting van een verzekering nog niet wat de voorwaarden zijn. Zo werd gisteren bekend dat verzekeraars nog met ruim de helft van de ziekenhuizen om de tafel zit. Een verzekerde loopt dan het risico dat hij bij een eventuele opname niet in het ziekenhuis van zijn voorkeur komt.
 
Lea Bouwmeester, PvdA-kamerlid, vertelt op NOS-radio dat dit probleem ieder jaar terugkomt en ieder jaar groter wordt. Daarom moet Schippers de Nederlandse Zorgautoriteit maatregelen laten nemen. Uiteindelijk zijn er volgens Bouwmeester twee oplossingen mogelijk: de nieuwe verzekering biedt minimaal hetzelfde als wat de oude polis biedt. Of er moet de mogelijkheid komen om binnen zes weken van verzekering te veranderen zodra de polisvoorwaarden bekend zijn.
 
© Nationale Zorggids