Normal_hagaziekenhuis_ziekenhuis_den_haag

Afgelopen maandag is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een onderzoek gestart naar het Haagse HagaZiekenhuis. Het ziekenhuis heeft mogelijk te veel geld ontvangen doordat te hoge medicijnkosten zijn opgegeven. Dit meldt de Nederlandse Zorgautoriteit.

In het onderzoek wordt gekeken of de informatie die nu bekend is, ook juist is. De NZa vermoedt dat er bij meerdere ziekenhuizen sprake is van te weinig interne controle en ook zou de kwaliteit van de administratie is niet toereikend. Hierdoor worden te hoge kosten gemaakt, die door de burgers betaald moeten worden. De zorgkosten van Nederlanders loopt zo steeds verder op.

De NZa onderzoekt in het HagaZiekenhuis in Den Haag de mate van kwaliteit in de administratieve organisatie. Begin volgend jaar worden de resultaten verwacht, waarna verdere afspraken en procedures worden opgesteld. De Nederlandse Zorgautoriteit zal aanbevelingen en verbetersuggesties aandragen om onjuiste medicijnkosten in te toekomst te beperken.

Mocht blijken dat het HagaZiekenhuis onterecht te hoge medicijnkosten heeft gehanteerd, dan kan de NZa een aanwijzing geven of een boete opleggen. Ook kan de informatie doorgegeven worden aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

© Nationale Zorggids