Normal_baby_kraamzorg_3453452

Het Catharina Ziekenhuis wil het zwangere vrouwen die in het ziekenhuis bevallen in de toekomst zo aangenaam mogelijk maken. Daarvoor ondergaat de afdeling Verloskunde op dit moment een complete metamorfose. In februari 2016 worden de eerste negen kraamsuites opgeleverd. In mei 2016 is de nieuwe afdeling met vijftien kraamsuites volledig in bedrijf. Dit meldt het Catharina Ziekenhuis.

De vijftien ruime, sfeervolle kraamsuites zijn van alle gemakken voorzien en hebben faciliteiten zoals flatscreen TV met ambi-light, kluisje, koelkast, espresso-apparaat, telefoon en internet. Drie suites hebben een bad en ook aromatherapie behoort tot de mogelijkheden. “Bevallen blijft een bijzondere gebeurtenis, elke keer weer,” aldus gynaecoloog dr. Simone Kuppens. “Voor een goede bevalling en een goed herstel is het belangrijk dat de vrouw zich op haar gemak voelt. Na de bevalling blijven moeder en kind dan ook altijd bij elkaar en ook de partner mag blijven slapen. Je ziet dat die kleine aanpassingen positieve gevolgen hebben voor een sneller herstel van moeder en kind.” Bij de planning zijn eerstelijns verloskundigen betrokken om in het ontwerp en de uitvoering de wensen en behoeften van aanstaande ouders mee te nemen.

Twee jaar geleden stelden verzekeraars zich op het standpunt dat de verloskunde in het Catharina Ziekenhuis moest stoppen in het kader van plannen rond concentratie van de acute zorg. Piet Batenburg, voorzitter Raad van Bestuur: “De huidige stand van zaken in deze landelijke discussie geeft voldoende vertrouwen om te investeren in de kraamsuites, waarmee de verloskunde in het Catharina behouden blijft.” 

©Nationale Zorggids