Normal_brief_geld_vijftig

De inmiddels failliete bedrijven rond het nooit gebouwde oncologische kankerziekenhuis in Boxmeer hebben voor honderdduizenden euro's gesjoemeld met btw-teruggaven. Dat heeft curator Saskia van Gessel bevestigd en ze heeft een melding gemaakt bij de FIOD, meldt RTL Nieuws. 

De zes bedrijven waren betrokken bij de geplande bouw van de Hansa oncology Clinics in Boxmeer. Ondernemer Lex de Lange nam het initiatief voor dit hypermodern ziekenhuis. Begin dit jaar werd duidelijk dat dit ziekenhuis er nooit zou komen. Ook kwam naar buiten dat De Lange de financiën niet op orde had. Van Gessel heeft hem wegens onbehoorlijk bestuur aansprakelijk gesteld voor de miljoenenschulden.

Een van de failliete bedrijven zou flink hebben gesjoemeld met de BTW. Het bedrijf zou wel BTW hebben teruggevraagd van de Belastingdienst, maar aan de zijde van ontvangende vennootschappen geen BTW hebben afgedragen. “De Belastingdienst is door deze btw-afdracht benadeeld”, schrijft Van Gessel.

Het totale tekort zou volgens Van Gessel inmiddels op ruim 7,5 miljoen euro uitkomen. "De heer De Lange houdt nog steeds vol dat de financiering rondkomt, waardoor het miljoenentekort betaald kan worden. Ook zou het ziekenhuis nog steeds gebouwd kunnen worden. Ik geloof daar geen sikkepit van”, aldus de curator. 

© Nationale Zorggids