Normal_ontslag_weglopen_wandelen

Het bestuur van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) gaat bij het UWV collectief ontslag aanvragen voor ongeveer veertig werknemers. Daarnaast worden tijdelijke contracten niet verlengd. Deze besluiten zijn onderdeel van een lopende reorganisatie, zo laat de organisatie weten. 

Het ADRZ meldt dat de reorganisatie een kwalitatief en een financieel doel kent. Om toekomstbestendig te worden, moet het ziekenhuis bezuinigen. In het voorjaar is al aangekondigd dat er in totaal honderd banen zullen verdwijnen. Dit wordt voor een belangrijk deel bereikt met de reorganisatie bij de poliklinieken. Medewerkers die boventallig zijn, worden waarschijnlijk begeleid naar een nieuwe functie in of buiten het ADRZ.

Naast de bezuinigingen worden de poliklinieken en de secretariaten gemoderniseerd. Dit wordt gedaan om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Voor patiënten is het over een tijdje mogelijk om via een centraal punt afspraken te maken. Ook worden werkprocessen aangepast, waardoor medewerkers meerdere poli's kunnen ondersteunen. 

© Nationale Zorggids