Normal_sex_bed_seks_isabella_

Mannen die minstens één keer per dag een orgasme beleven, hebben een kleinere kans op prostaatkanker. Tot deze opvallende conclusie komen onderzoekers van de Harvard Medical School in Boston, meldt RTL Nieuws. 

De kans op prostaatkanker zou met bijna 25 procent afnemen wanneer een man één keer per dag een orgasme heeft. Wie 21 keer per maand klaarkomt, heeft 22 procent minder kans op de ziekte. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om seks, masturbatie of een natte droom. Daar komt bij dat veel seks het immuunsysteem van een man verbetert. De nachtrust is ook beter en het kan zelfs beschermen tegen hart- en vaatziekten.

De wetenschappers noemen de resultaten van hun onderzoek bemoedigend, maar benadrukken wel dat er nog meer onderzoek nodig is om met zekerheid te kunnen zeggen dat orgasmes een positief effect hebben op de gezondheid. Het Prostate Cancer Center in New York is in ieder geval enthousiast over dit onderzoek. "Eerdere onderzoeken toonden wel al aan dat er verband was tussen seks en prostaatkanker is. Maar dit onderzoek levert nieuw bewijs dat de kans op prostaatkanker kleiner wordt door regelmatig een orgasme te hebben en dat het aantal sekspartners daarbij geen rol speelt."

In Nederland krijgen jaarlijks 11.000 mannen prostaatkanker. Het is de meeste voorkomende vorm van kanker bij mannen en komt vooral voor bij vijftigplussers.  

© Nationale Zorggids