Normal_brandweer

Honderden inwoners van Wateringen die vorig jaar werden getroffen door een van de grootste asbestbranden ooit, worden ‘nodeloos blootgesteld aan kankerverwekkend materiaal’. Dat staat in een rapport die in opdracht van de provincie is opgesteld, meldt De Telegraaf. 

In het rapport stelt de gerenommeerde asbestjuriste mr. dr. Yvonne Waterman dat omwonenden een ‘potentieel dodelijk gezondheidsrisico lopen’. “Ook nu nog lopen bewoners voortdurend asbest van de straat hun woningen en auto’s in, waait de wind asbest vanaf de straat naar binnen en wordt asbest op straat verpulverd door voorbij rijdende auto’s”, aldus het rapport.

Op 13 januari 2015 woedde er een hevige brand in Wateringen, vermoedelijk vanwege een wietkwekerij. De brand legde een groot bedrijfsverzamelgebouw in de kinderrijke nieuwbouwwijk in de as. Na de brand is de getroffen wijk tot twee keer toe vrijgegeven terwijl het gebied nog helemaal niet veilig is, zo bleek uit onderzoek van Waterman Legal Consultancy dat in opdracht van de provincie is uitgevoerd. Dit werd gedaan nadat toenmalig staatssecretaris Mansveld zich met de zaak bemoeide.

© Nationale Zorggids