Normal_leeg_ziekenhuisbed_ziekenhuis

Hoewel het niet vaak voorkomt, had het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam dinsdag geen enkel bed meer beschikbaar voor nieuwe patiënten. De gehele verpleegafdeling lag vol, waardoor geplande operaties zonder spoed werden geannuleerd en ambulances naar naburige ziekenhuizen moesten doorrijden. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Het is bijzonder dat er geen enkel bed meer beschikbaar was in het ziekenhuis. Dit kwam volgens het Maasstad Ziekenhuis omdat patiënten vanwege hun ziekte nog niet naar huis konden. Ook liggen er steeds meer oudere patiënten op de verpleegafdelingen die gemiddeld langer in het ziekenhuis liggen dan jonge patiënten.

Het ziekenhuis heeft direct maatregelen getroffen om het tekort aan bedden te verhelpen. Zo werden geplande operaties zonder spoed geannuleerd. Deze groep patiënten zal later opnieuw ingepland worden.

Ambulances konden niet langer patiënten naar de Spoedeisende Hulp brengen en moesten uitwijken naar ziekenhuizen in de buurt, zoals Ikazia. Hoewel het daar in de nachtdienst extra druk werd, is iedereen tijdig voorzien van medische hulp. Opvallend is dat veel patiënten die op de spoedhulp zijn binnengebracht, ook moesten worden opgenomen. Dit is mogelijk te verklaren door de griepepidemie waardoor vooral ouderen al verzwakt waren voor hun bezoek aan de Spoedeisende Hulp.

©Nationale Zorggids