Normal_isala_ziekenhuis

Vanaf vandaag kunnen alle patiënten van Isala zelf een afspraak inplannen bij een aantal poliklinieken in Zwolle, Kampen en Heerde. De patiënt kiest hiermee zelf het best passende moment voor een afspraak. Met de introductie van het afsprakensysteem hoopt het ziekenhuis het aantal onnodige contactmomenten te verminderen. Dit meldt De Stentor.

Het is volgens het ziekenhuis niet meer van deze tijd om een afsprakenbrief te sturen, zoals het volgens het oude systeem ging. “Als een cliënt niet kon, moest hij de poli bellen om de desbetreffende afspraak te verzetten. Met het nieuwe systeem willen wij dit onnodige verkeer voorkomen. Een patiënt moet zelf in de hand hebben wanneer hij of zij een afspraak plant bij een polikliniek”, zegt een woordvoerder. Ook wil het ziekenhuis met het nieuwe systeem voorkomen dat cliënten een geplande afspraak niet nakomen.

Tot nu toe kan er bij zes specialismen een afspraak ingepland worden. Het doel is om alle poli's in 2017 te hebben overgeheveld op het nieuwe afsprakensysteem. 

©Nationale Zorggids