Normal_tijgermug

(ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de uitbraak van het zikavirus maandag bestempeld als een wereldwijde noodsituatie voor de volksgezondheid. Het door muggen overgebrachte virus verspreidt zich snel en kan bij ongeboren kinderen leiden tot hersenafwijkingen.

Door de verspreiding van het virus te bestempelen als noodsituatie wil de Wereldgezondheidsorganisatie de internationale actie tegen het zikavirus versnellen. Vanochtend is bekend gemaakt dat de Franse farmaceut Sanofi Pasteur al bezig is met het ontwikkelen van een vaccin.

Sanofi Pasteur geldt als een autoriteit op het gebied van vaccins, waarmee virusinfecties kunnen worden voorkomen. De onderzoekers denken te kunnen profiteren van hun kennis van en ervaring met aan het zikavirus verwante ziektes als dengue en gele koorts.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bestempelde de uitbraak van het zikavirus  als een wereldwijde noodsituatie voor de volksgezondheid. Sanofi Pasteur onderschrijft dat, en wijst op de snelle verspreiding van het virus en de mogelijke complicatie die bij besmetting kunnen optreden.