Normal_nieuw_vlietland_ziekenhuis_schiedam

De kraamafdeling van het Franciscus Vlietland in Schiedam houdt op te bestaan. Dat betekent dat er vanaf volgend jaar alleen nog kraamzorg in het Franciscus Gasthuis in Rotterdam plaatsvindt. Het fusieziekenhuis Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft ervoor gekozen om de zorg op de twee locaties te scheiden. Zo vindt de acute en ingewikkelde zorg plaats in Rotterdam en de geplande ingrepen worden in Schiedam uitgevoerd. De poliklinieken en spoedzorg blijven in beide ziekenhuizen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

De sluiting van de kraamafdeling in Schiedam zorgde eerder voor veel protest. Het ziekenhuis vindt echter dat het beter is om de kraamzorg op één plek te hebben. “Daardoor kan 24 uur per dag, zeven dagen per week een kinderarts, gynaecoloog en anesthesioloog aanwezig zijn. Die zijn direct in de buurt en hoeven dus niet opgeroepen te worden, zoals nu. Dat betekent bijvoorbeeld dat er altijd pijnbestrijding gegeven kan worden”, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. Het Rotterdamse ziekenhuis kan daarbij ook zieke baby's of vroeggeboren baby's opvangen.

Verder is het ziekenhuis voornemens om een Franciscus Borstkliniek, obesitascentrum en geriatrisch centrum op te richten. De plannen hiervoor liggen bij de ondernemingsraad, cliëntenraad, de verpleegkundige raad en de medische staf. Naar verwachting neemt de Raad van Bestuur in april een definitief besluit.

©Nationale Zorggids