Normal_copyright_stockfreeimages_moe_vermoeid_student_slapen_bezorgd_hoofdpijn_stress

Ongeveer vijftig procent van de Nederlanders heeft lichamelijke klachten die veroorzaakt worden door stress. Vooral de kinderen en de eigen gezondheid blijken onderwerpen te zijn waar we veel stress van ondervinden. Door stress kunnen lichamelijke klachten zoals slaap- en concentratieproblemen de kop op steken. Dit meldt RTL Nieuws. 

Ter gelegenheid van de Nationale Gezondheidsbeurs hield Gezondheidsnet.nl een enquête waarin meer dan de helft van de ondervraagden aangaf wel eens last te hebben van lichamelijke klachten door stress. Deze klachten uiten zich bijvoorbeeld in een gespannen nek en schouders, vermoeidheid, een onrustig gevoel en concentratieproblemen.

Uit de gegevens van de enquête blijkt dat Nederlanders zich het meeste zorgen maken om hun gezondheid, de kinderen, werk en financiën. Ruim de helft van de ondervraagden geeft aan regelmatig moe wakker te worden. Hierdoor kunnen problemen op het werk of in het sociale leven ontstaan.

Er wordt regelmatig met de huisarts of psycholoog gesproken over de lichamelijke klachten die door stress veroorzaakt worden. Toch denken de meeste mensen dat de klachten vanzelf weer zullen afnemen. Ongeveer een kwart van de ondervraagden is actief bezig om stress-gerelateerde problemen te verminderen.

© Nationale Zorggids