Normal_edith_schippers__3_

Patiënten die door het tekort aan schildkliermedicijn Thyrax in de problemen komen, kunnen niet door de overheid schadeloos gesteld worden. Minister Schippers denkt dat het te veel verwachtingen schept. Zij reageert hiermee op de aanvraag voor schadeloosstelling van de SP. Dat meldt NOS.

De problemen zijn volgens haar eerst een zaak van de zorgverzekeraars. “De problemen zijn heel vervelend, maar dit moeten we niet doen. Het schept teveel verwachtingen voor mogelijke toekomstige problemen met andere medicijnen. Er gaan vaker dingen mis in de zorg met consequenties voor het eigen risico”, aldus Schippers.

Het gebruik van nieuwe medicijnen kan bij schildklierpatiënten vervelende gevolgen hebben, daarom is het verstandig om extra onderzoeken en bloedcontroles uit te voeren. De kosten hiervan zijn voor de rekening van het eigen risico van de patiënt. Veel patiënten vrezen voor vervelende bijwerkingen als concentratieverlies, hoofdpijn en oververmoeidheid. Patiënten die problemen ondervinden kunnen terecht bij het meldpunt van ASP

©Nationale Zorggids