Logo_umc-utrecht-cancer-center

Het UMC Utrecht Cancer Centrum krijgt in het najaar een gastenverblijf waar familieleden van patiënten kunnen verblijven. Gisteren is de bouw van dit verblijf van start gegaan. Door de bouw van het gastenverblijf zijn patiënten en hun familie straks in staat om onder één dak en op slechts enkele minuten afstand van elkaar te overnachten. Dit meldt RTV Utrecht. 

Het nog te bouwen gastenverblijf zal zich op de derde verdieping gaan bevinden. In totaal worden er acht tweepersoonskamers gerealiseerd, evenals een gezamenlijke huiskamer en keuken. Omdat het UMC Utrecht Cancer Center patiënten uit heel Nederland behandelt, wonen de families van patiënten vaak ver weg. Met de komst van het gastenverblijf krijgen zij de kans om dicht bij hun naaste te blijven tijdens de behandeling.

Het UMC Utrecht Cancer Center biedt ook mogelijkheden voor patiënten om de nacht door te brengen. Wanneer een patiënt ver moet reizen en zich 's ochtends vroeg in het ziekenhuis moet melden, kan het makkelijker zijn om de avond ervoor alvast in het ziekenhuis te overnachten. Zo kan de patiënt de volgende ochtend in alle rust aan de behandeling beginnen.

De bouw van het gastenverblijf is mede mogelijk gemaakt door het UMC Utrecht Cancer Center,  Vrienden van het UMC Utrecht en stichtingen die fondsen ter beschikking hebben gesteld. De verwachte opening is op 1 september 2016.

© Nationale Zorggids