Normal_logo_ruwaard_van_putten_ziekenhuis_spijkenisse

Minister Schippers vindt dat zorgverzekeraars, toezichthouders en curatoren kunnen leren van het faillissement van het Ruwaard van Putten-ziekenhuis. Na het faillissement liet ze onderzoek doen waaruit een aantal aanbevelingen zijn voortgevloeid. Hiermee kunnen de betrokken partijen bij een faillissement hun voordeel doen. Dit meldt RTV Rijnmond. 

Een van de aanbevelingen is dat zorgverzekeraars ervoor zorgen dat een ziekenhuis op hun steun kan blijven rekenen indien een doorstart kan plaatsvinden. Zorgverzekeraars CZ en Zilveren Kruis Achmea hebben het destijds voor het Ruwaard van Putten erg moeilijk gemaakt om door te starten. Het duurde te lang voordat beide partijen op één lijn zaten.

Ook moet er een plan komen zodat curatoren een zaak gemakkelijker kunnen afhandelen. De afronding van het faillissement van het Ruwaard had vele verschillende belangen en het omvatte ingewikkelde materie. In de evaluatie wordt nog niemand verantwoordelijk geacht voor de situatie waarin het ziekenhuis zich bevond. Dit is aan de curatoren die momenteel in de afrondende fase van hun onderzoek zijn. 

©Nationale Zorggids