Normal_image001

Vandaag geven onder anderen Jandino Asporaat, Diederik Samsom en Klaas van Kruistum het startsein van de vierde editie van de Nationale Week van Zorg en Welzijn. Deze week openen honderden zorg- en welzijnsorganisaties onder het thema ‘Zo werkt Zorg’ hun deuren voor het grote publiek, zodat iedereen kan zien wat werken in deze sector betekent. De Nationale Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 14 tot en met 19 maart, dit meldt de organisatie. 

Tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn openen honderden zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om Nederland een kijkje achter te schermen te bieden in deze veelzijdige sector. Een uitgelezen kans te laten zien hoe het er in een opvangcentrum of verzorgingstehuis precies aan toe gaat, welke geavanceerde technieken er in een ziekenhuis gebruikt worden en hoe leuk, uitdagend en belangrijk het werk in de grootste sector en werkgever van Nederland is. 

Vorig jaar brachten maar liefst 800.000 mensen tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn een bezoek aan een zorg- en/of welzijnsorganisatie bij hen in de buurt. Vandaag gaat de vierde editie feestelijk van start. Het startsein wordt op verschillende locaties gegeven door Jandino Asporaat, Diederik Samson, Klaas van Kruistum, Tanja Jess & Charly Luske, Gerda Havertong, Grace Tanamal, Henkjan Smits, Mirella van Markus, Mona Keijzer, Burgemeester Jan van Zanen, Stijn Fransen, Jody Bernal, Kees van der Staaij, Ralf Mackenbach, Arjan Spies & Dave von Raven (The Kik), JayJay Boske, Iris Kroes, Erik Hulzebosch, Chimène van Oosterhout, Jan van Halst, Gert Jakobs, Pim Haaksman, Henk Dissel, Barry Paf, Francis Beukeveld, Anjo van de Ven, Hans Cornelisse, Nel Douw, Pieter Kos, Sol Wortelboer, Jessie Jazz Vuijk en Boris van der Ham.

De Nationale Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de vijftien regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die landelijk samenwerken in Stichting Regioplus. Alle deelnemende locaties zijn terug te vinden op de website.

©Nationale Zorggids