Logo_logo_lumc_leids_universitair_medisch_centrum

De LUMC-Campus Den Haag is op donderdag 17 maart gelanceerd tijdens een openingsbijeenkomst in het centrum van Den Haag. Het LUMC, de Haagse STZ-ziekenhuizen, de Universiteit Leiden en de gemeente Den Haag willen met dit initiatief merkbare meerwaarde creëren op het gebied van innovatie in de zorg, medisch onderwijs en patiëntgebonden onderzoek in de Haagse regio. Daarvan gaan de inwoners van Den Haag en huisartsen profiteren. Dit meldt het LUMC.

LUMC-Campus Den Haag is een gezamenlijk initiatief van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), de Haagse Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen (STZ-ziekenhuizen) MCH-Bronovo en het HagaZiekenhuis, de Universiteit Leiden, de Gemeente Den Haag en GGD Haaglanden. “Deze Campus is een nieuwe stap in de samenwerking tussen de Universiteit Leiden en de stad Den Haag. Naast opleidingen op het gebied van bestuur, vrede, recht en veiligheid, worden nu ook leergangen op het gebied van stedelijke gezondheidsvraagstukken ontwikkeld. De stad zal profiteren van het onderzoek. We zijn dan ook blij met de komst van het LUMC. De samenwerking zal tot nieuwe innovaties in deze zorgregio leiden”, aldus Ingrid van Engelshoven, wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs.

“LUMC-Campus Den Haag zal een inspirerende omgeving zijn, een ontmoetingsplaats waar de agenda's van de deelnemende instellingen samenkomen en worden afgestemd. Een plek waar innovatieve ideeën worden uitgewisseld en best practices worden ontwikkeld, onder meer op het gebied van Public health en eHealth”, aldus Pancras Hogendoorn, lid Raad van Bestuur en decaan van het LUMC.

Dr. Karel Rondaij, reumatoloog en medisch directeur HagaZiekenhuis: “Met de partners van de campus zijn we in staat om gezondheidswinst te boeken voor patiënten en inwoners van onze regio. Dit kan door met elkaar innovatie de ruimte te geven voor de ontwikkeling van zorgprocessen als vroegdiagnostiek en zorg op maat, preventieprogramma’s en technologie. Daarnaast kunnen ook gezamenlijk op te zetten wetenschappelijk onderzoek en onderwijsprogramma’s gericht op maatschappelijke gezondheidsvraagstukken bijdragen aan gezondheidswinst.

De initiatiefnemers van de  LUMC-Campus Den Haag beogen met kennis en netwerken bij te dragen aan het aanpakken van complexe gezondheidsproblematiek van kwetsbare bevolkingsgroepen in een grootstedelijke, multi-etnische omgeving. Het LUMC en de STZ-ziekenhuizen werken nu al intensief samen in de Opleidings- en Onderwijsregio Leiden (OOR Leiden), waarvan de stad Den Haag een belangrijk onderdeel is.

©Nationale Zorggids