Logo_logo_ziekenhuisgroep_twente_zgt

Ziekenhuisgroep Twente gaat investeren in de modernisering van zorg met de bouw van een nieuwe intensive care, kraamsuites en een Centrum voor Ouderen. De intensive care krijgt zestien eenpersoonskamers voor ernstig zieke patiënten en hun familie. Hierdoor hebben ze meer privacy dan de huidige meerpersoonskamers. Dit meldt Tubantia. 

Regelmatig komen mensen te overlijden op de intensive care (ic). Om er voor te zorgen dat dit niet gebeurt in het bijzijn van anderen worden de eenpersoonskamers ingericht. Op dit moment liggen de twee bestaande ic-units ver uit elkaar: één op de eerste verdieping en één op de vijfde verdieping. Door de komst van de nieuwe kamers hoeft het ziekenhuispersoneel aanzienlijk minder meters af te leggen. Naar verwachting worden de kamers per oktober opgeleverd.

Nadat de eenpersoonskamers klaar zijn, worden op de plek van de huidige ic 24 kraamsuites gebouwd naast de eerder gerealiseerde verloskamers. In de loop van 2017 moet deze concentratie van geboortezorg in het ziekenhuis worden afgerond. “De nieuwe suites zijn groter dan de huidige. Er is meer ruimte voor de vaders die willen blijven slapen”, zegt hospitality-officer Anita van Dijk.

Vanaf juli wordt het nieuwe Centrum voor Ouderen in Almelo in gebruik genomen. Oudere patiënten komen bij elkaar te liggen en hebben toegang tot fysiotherapie, geriatrie, neurologie en psychiatrie. 

©Nationale Zorggids