Normal_rss_entry-39992

(ANP) - De nieuwe Nederlandse ziekenhuisserie van RTL4 en Videoland heet Centraal Medisch Centrum. RTL maakte dinsdag meer bekend over de verhaallijn van de tv-serie waarin Renée Soutendijk één van de rollen zal vertolken.

Centraal Medisch Centrum is een tiendelige serie over de dramatische gebeurtenissen rond de ziekenhuisdirecteur, de medische staf en de patiënten, zowel binnen het ziekenhuis als in hun privéleven. Cleo de Waard is de nieuw aangestelde CEO en heeft één belangrijke taak meegekregen van de raad van bestuur: bezuinigen. Ze stuit daarbij echter op behoorlijk wat weerstand van de specialisten. Beetje bij beetje komt Cleo erachter dat de raad van bestuur geen enkel oog heeft voor de patiënten. Ze heeft moeite met de strenge bezuinigingsmaatregelen en probeert het ziekenhuis én haar eigen leven op de rails te houden. RTL maakt op een later tijdstip bekend welke actrice de rol van Cleo op zich neemt.

Volgens RTL zijn de verhaallijnen in de serie, die wordt geregisseerd door Will Koopman, gebaseerd op realistische medische thema’s. De Nierstichting, Alzheimer Nederland, de Hartstichting, het Fonds Psychische Gezondheid, de Hoorstichting, het Longfonds en de Maag Lever Darm Stichting verlenen hun medewerking aan de serie. Zo krijgt een van de specialisten al op jonge leeftijd Alzheimer en lijdt een jonge patiënt aan een chronische depressie.