Normal_hooikoorts-vrouw

De komende dagen stijgt de temperatuur en schijnt de zon volop. De hoeveelheid graspollen in de lucht zullen door het mooie weer ook flink toenemen. Naar verwachting ondervinden hooikoortspatiënten hier weer veel last van. Dat meldt NOS.

“De afgelopen periode hadden mensen vooral last van berkenpollen. Het berkenpollenseizoen gaat nu ten einde lopen. We gaan naadloos over in het graspollenseizoen. Daar hebben de meeste mensen met hooikoorts wel last van”, zegt Arnold van Vliet van de Natuurkalender.

Het hooikoortsseizoen is dit jaar vroeg van start gegaan. Door de hoge temperaturen in de winter begon het zelfs al eind december vorig jaar. Toen hadden mensen vooral last van de hazelaar en de eerste elzen. Van Vliet verwacht dat mensen die alleen last hebben van berkenpollen minder last moeten hebben van het aankomende graspollenseizoen. Hij raadt mensen met hooikoorts aan om de allergieradar in de gaten te houden. Daar wordt dagelijks bijgehouden wat de status is van alle pollen op dat moment.

©Nationale Zorggids