Logo_dreslogo-beep-e1425768012589

Op 2 en 3 juni houdt de Dutch Revascularization and Electrophysiology Summit (DRES) haar jaarlijks congres in Nijkerk. Ook dit jaar werkt DRES weer samen met de Werkgroep hoofden Interventie Laboratoria (WIL). Zij bieden voor 2 juni een separaat programma voor allied professionals, hartfunctielaboranten en verpleegkundigen. Dat meldt DRES.

Op 2 juni wordt onder andere aandacht besteed aan lipidentherapie en 'vulnerable plaque detectie' en zal, naar aanleiding van de spectaculaire resultaten van de MR. CLEAN studie, stilstaan bij het acute hersen-infarct en een mogelijke rol van de interventiecardioloog hier in. Verder wordt stilgestaan bij de verschuivende indicatie voor spoed-angiografie en de veranderende rol van het perifere cathlab.

3 juni wordt geopend door een Mystery Guest, een bekende Nederlandse presentator, schrijver, muzikant, criminoloog en 'hart'-loper, die 'hartverwarmende' associaties zal maken met de bestaande medische actualiteit. Andere ontwerpen die op 3 juni aan bod komen zijn: ritmechirurgie en klep-interventies. Daarnaast worden er een aantal live-demonstraties gegeven vanuit Nederlandse hartcentra. Ook worden er diverse workshops georganiseerd met uiteenlopende onderwerpen.

Het congres is bedoeld voor participanten in de zorgketen van revascularisatie en elektrofysiologische therapie van het hart, te weten cardiologen, hartchirurgen, intensivisten, anaesthesisten, huisartsen, revalidatie artsen, CCU-, ICU- en ambulance-verpleegkundigen, hartfunctielaboranten, allied professionals, fellows en arts-assistenten. Meer informatie over het congres is hier te vinden.

© Nationale Zorggids