Normal_euro_geld_betalen__10_

Twee bestuurders die in december het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg verlieten, ontvingen bij hun vertrek grote sommen geld. In het gisteren gepubliceerde jaarverslag van het ziekenhuis stond dat de twee ex-bestuurders functies bij andere werkgevers hadden geaccepteerd en daarom het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis verlieten. In een eerder persbericht werd alleen genoemd dat de twee zouden vertrekken, maar er werd gezwegen over de vergoeding die zij daarvoor ontvingen. Dit meldt RTL Nieuws. 

De ex-bestuurders krijgen volgens onderzoek van RTL Nieuws een behoorlijk bedrag mee. Marcel Visser ontving 100.000 euro en Peter de Zwart kreeg een vertrekpremie van bijna 220.000 euro. Dit is fors hoger dan de Wet Normering Topinkomens (WNT) die voorschrijft dat zorgbestuurders maximaal 75.000 euro mogen ontvangen als vertrekpremie.

Echter blijkt dat de bedragen van de vertrekpremies van de twee ex-bestuurders al waren vastgelegd voordat de WNT in werking trad, waardoor het ziekenhuis zich aan de afspraak moest houden om een hoger bedrag uit te keren. De Zwart was al tien jaar in dienst bij het ziekenhuis en zijn collega Marcel Visser werkte zes jaar bij het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg.

© Nationale Zorggids