Normal_amc_universiteit_van_amsterdam

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam waarschuwt Pokémon Go-spelers om weg te blijven van het ziekenhuis. Het spel is sinds enkele dagen uit, maar het ziekenhuis heeft nu al spelers op diverse plekken gevonden waar ze niet mogen komen. Dat meldt AT5.

Niet alleen in het ziekenhuis, ook de politie in Amsterdam Noord heeft spelers op het bureau gehad die op zoek waren naar de beesten. Daar hebben mensen nog niets gevonden, in het AMC daarentegen wel. “We hebben al meerdere groepen mensen aangetroffen die met hun mobieltjes aan het speuren waren. Blijkbaar zit er één in het ziekenhuis, maar we hebben geen idee waar”, zegt AMC-woordvoerder Loes Magnin. Via Twitter heeft het ziekenhuis mensen opgeroepen het AMC te mijden terwijl ze het spel spelen.

De beveiliging van het ziekenhuis is inmiddels op de hoogte gesteld, want het mag niet zo zijn dat spelers zomaar met hun telefoon ziekenhuiskamers binnenlopen. Het AMC heeft inmiddels contact gezocht met de makers van het spel met het verzoek om de Pokémon uit het ziekenhuis te verwijderen.

Pokémon Go is een locatiegame voor op smartphones. Het spel weet precies waar een speler zich bevindt. Overal ter wereld zijn Pokémons te vinden. Zodra één in beeld verschijnt, kan deze gevangen worden door een bal naar zijn hoofd  te gooien. Het uiteindelijke doel is om 150 Pokémon te vangen die zijn te trainen en evolueren. 

Door: Redactie Nationale Zorggids