21 juli 2016 om 17:30
< 1 min lezen

Wakker Dier vindt bacteriën op barbecuevlees

Barbecuevlees blijkt nog steeds vaak besmet met “(te) veel of potentieel ziekmakende bacteriën”, meldt dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier donderdag op basis van een steekproef.

In totaal werden 28 stukken barbecuevlees van negen verschillende supermarktketens onderzocht op bacteriën. Daarvan bleek 40 procent besmet met één of meer soorten (potentieel gevaarlijke) bacteriën. Een vijfde van het geteste vlees was volgens Wakker Dier al aan het bederven. Kippenvlees zou het vaakst zijn besmet.

Barbecueliefhebbers kunnen de kans op een voedselinfectie flink verkleinen door het rauwe vlees niet in de zon te laten liggen en het goed te doorbakken. Ook zouden ze niet dezelfde vork moeten gebruiken voor rauw en gebakken vlees. Bij warm weer vermenigvuldigen bacteriën zich sneller en produceren ze meer gifstoffen.

Door: ANP

Relevante artikelen

Alles van ziekenhuizen
    • Ziekenhuizen

    Wat kost een ziekenhuisbevalling in 2026?

    Gisteren om 15:56
    • Ziekenhuizen

    Zeshonderd Nederlanders melden zich als stamceldonor na oproep ziek Vlaams meisje

    Gisteren om 13:58

Aankomende evenementen

13 Jan
Van ex-partner naar co-ouder
  • Noord-Brabant
08 Feb
Als het spel te ver gaat – gokschade herkennen in de huisartsenpraktijk en de basis-GGZ
  • Limburg
09 Mar
Basis workshop Peristomale huidproblemen
  • Utrecht