Normal_supermarkt

Ondanks de waarschuwing van minister Schippers een halfjaar geleden over de gevaarlijke stoffen die via kartonnen verpakkingen in het eten terechtkomen, is er weinig veranderd. Minister Schippers riep supermarkten begin dit jaar op om hun verpakkingen aan te passen, maar dat is niet gebeurd, zegt Foodwatch. Dit meldt RTL Nieuws.

Uit een eerder onderzoek van Foodwatch bleek dat er gevaarlijke stoffen, zoals oude drukinkt of resten van olie, zaten in verpakkingen van gerecycled karton. Als iemand veel van deze olieresten binnenkrijgt vergroot dat de kans op kanker. Toen Foodwatch een halfjaar geleden de verpakkingen testte zat er in 43 procent van de verpakkingen olieresten. Negen van de twaalf geteste huismerken bevatten gevaarlijke oliën. De vervuiling werd met name gevonden in pasta’s als macaroni en tagliatelle. De geteste spaghetti’s van Jumbo en Albert Heijn blijken sterk vervuild, zag Foodwatch.

“In een aantal huismerken van supermarkten als Albert Heijn, Aldi, Lidl en Jumbo zijn de gevaarlijke stoffen opnieuw aangetroffen”, aldus Foodwatch. Supermarkten hebben de oproep van minister genegeerd, zo luidt de conclusie.

Door: Redactie Nationale Zorggids