Normal_neus_kind

Een bacterie in de neus kan mogelijk superresistente bacteriën verslaan. Duitse wetenschappers ontdekten de bacterie genaamd Staphylococcus. Deze doodt met een chemische stof superbacteriën. Dat meldt NU.nl.

De neusbacterie roept geen antireactie op in de bacteriën die het aanvalt en daarom lijkt het erop dat deze heel effectief gaat zijn in de strijd tegen de superbacterie. Het is belangrijk om snel nieuwe antibiotica te ontwikkelen die tegen de komst van superbacteriën kunnen opboksen. Onverwacht is daar de oplossing van het menselijk lichaam gekomen.

Superbacteriën zijn resistent geworden voor de huidige antibiotica. Hierover maakt de medische wereld zich al een flink aantal jaren zorgen over. Het RIVM vreest dat een superbacterie in de toekomst helemaal niet meer te behandelen is. Een simpele bacterie kan iemand ernstig ziek maken. Superbacteriën komen in Nederland nog vrij weinig voor. Dit heeft ermee te maken dat de antibiotica hier, in tegenstelling tot veel andere landen, alleen verkrijgbaar is als een arts dat heeft voorgeschreven.

Door: Redactie Nationale Zorggids