Logo_umcg

Afgelopen weekend heeft een arts van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gevoelige informatie van patiënten telefonisch besproken in een volle trein. De medereizigers konden onder andere details horen over het medicijngebruik van patiënten, die met naam genoemd werden. De dochter van één van de reizigers meldde het voorval op Twitter. Dit meldt NOS. 

De arts zat in een volle trein tussen Assen en Zwolle toen hij patiënteninformatie in een telefoongesprek besprak. De details van zeker tien patiënten kwamen ter sprake, zo meldt een 72-jarige vrouw die voor de man in de trein zat. Zij vertelde haar dochter over het incident, die vervolgens een bericht op Twitter plaatste over het voorval. Zij noemde het 'schandalig' dat een arts patiëntengegevens in een openbare trein bespreekt.

Het UMCG heeft via Twitter laten weten dat de medewerkers regelmatig gewezen worden op veilig omgaan met patiëntengegevens. In het bericht op Twitter stelt het ziekenhuis dat het 'echt niet kan' dat de gegevens van patiënten zijn besproken in de trein. Het UMCG zal het incident gebruiken om artsen nogmaals te instrueren over privacy.

Door: Redactie Nationale Zorggids