Normal_stethascoop

Een Nederlandse kankerpatiënte is vorige week onder verdachte omstandigheden gestorven na behandeling in een Duitse kliniek. Ook een Belgische vrouw en een ander onbekend slachtoffer overleden na een alternatieve behandeling in kankerkliniek Klaus Ross. De kliniek ligt vlak onder Venlo. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

De alternatieve behandeling wordt op de website van de Duitse kliniek aangeprezen als ‘niet-toxisch’. Na de behandeling klaagde de Nederlandse vrouw over hoofdpijn en ze kwam verward over. Vervolgens was ze niet meer aanspreekbaar, meldt de Duitse politie. Ze overleed in het ziekenhuis van Nijmegen. Een woordvoerder van de Nederlandse politie bevestigt dat er vorige week ook iemand onder dezelfde omstandigheden overleed in een ziekenhuis in Apeldoorn, maar de identiteit van deze patiënt blijft vooralsnog onbekend. Verdere woordvoering is overgedragen aan de Duitse politie.

De politie waarschuwt patiënten voor de kliniek. Ook Nederlandse patiënten die de alternatieve behandeling net over de grens overwegen zijn gewaarschuwd. Het Duitse Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld.

Inmiddels staat op de website van de kliniek dat deze volledig mee zal werken aan het politieonderzoek. Eigenaar Klaus Ross bevestigt het overlijden van één patiënt, over de twee anderen wordt niet gesproken. Ook de politie doet hierover geen uitspraken.

Door: Redactie Nationale Zorggids