Normal_apotheek_gezondheid_medisch

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de aanwijzing voor apotheek Ritzen BV te Dordrecht beëindigd. De inspectie heeft geconcludeerd dat apotheek Ritzen BV heeft voldaan aan voorwaarden van de aanwijzing. Dit meldt de IGZ.

De inspectie had apotheek Ritzen BV op 9 juni een aanwijzing gegeven. De apotheek voldeed niet aan de voorwaarden voor goede zorg op het gebied van ter hand stellen van geneesmiddelen, kwaliteit en organisatie, patiëntendossier, monitoren van geneesmiddelengebruik en medicatiebeoordelingen.

Op 13 juli en 25 juli heeft de inspectie opnieuw een bezoek gebracht aan apotheek Ritzen BV. Doel van deze bezoeken was om te beoordelen of de apotheek inmiddels voldeed aan de voorwaarden van de aanwijzing. Tijdens deze bezoeken heeft de inspectie gezien dat apotheek Ritzen BV de nodige maatregelen heeft genomen en de tekortkomingen heeft weggewerkt.

Op basis van deze bevindingen komt het aanwijzingstraject tot een einde. De inspectie blijft de ontwikkelingen van apotheek Ritzen BV nauwlettend volgen.

Door: Redactie Nationale Zorggids