Normal_condoom_soa_seks

Tijdens de Utrechtse introductieweek wordt de nieuwe campagne 'Hoes' gelanceerd. Deze campagne laat studenten nadenken en praten over veilige seks. De campagne is bedacht en uitgevoerd door vier studenten van de opleiding Digitale Media en Communicatie bij Hogeschool Utrecht, zo meldt de hogeschool.

Bij de campagne hoort een game-app waarin soa's de stad terroriseren en verslagen moeten worden. De studenten voeren in de game gezamenlijk opdrachten uit, zoals het bekijken van een video, een stelling beantwoorden, mening geven of één van de drie mini-games spelen. Alle opdrachten hebben het thema seksualiteit. Bij het voltooien van een opdracht verdient de speler punten en komt hij in een ranglijst met alle andere deelnemers en maakt hij kans op verschillende prijzen.

De app moet Utrechtse studenten aansporen om samen te praten over seksuele gezondheid. “In de campagne wordt voornamelijk het gesprek geopend: hoe ga ik om met seks? Waar liggen mijn grenzen en hoe gedraag ik me tijdens het uitgaan of in de slaapkamer? Niet belerend en sturend, maar open vragen met alle mogelijke antwoorden”, leggen de bedenkers van de campagne uit. De studenten zijn begeleid door Tamara Rosenbach, sociaal verpleegkundige bij de afdeling Volksgezondheid van de gemeente Utrecht. Het doel van de campagne is studenten aanzetten tot nadenken over en bespreekbaar maken van veilig vrijen en het imago van de condoom onder de doelgroep verbeteren.

Door: Redactie Nationale Zorggids