Normal_arrestatie_politie_justitie_dief_handboeien

Veel meer patiënten dan tot nog toe werd aangenomen zijn overleden na behandeling in de kliniek van de Duitse natuurgenezer Klaus Ross. Volgens de Duitse omroep WDR onderzoekt de politie inmiddels zeventig sterfgevallen. Volgens de Telegraaf waren de slachtoffers vrijwel allemaal Nederlands. De cruciale vraag is: zijn ze overleden aan kanker, of is hun dood te wijten aan de toediening van het omstreden preparaat 3-Bromopyruvat (3-BP)? Ross' kliniek staat in het dorpje Bracht, net over de grens tussen Roermond en Venlo.

Justitie verdenkt de alternatieve genezer van dood door schuld en/ of zware mishandeling in drie gevallen. Twee van de overledenen waren Nederlanders. De kliniek behandelde veel mensen die waren opgegeven door reguliere artsen. Het is daarom de vraag hoe het hoge aantal overledenen geïnterpreteerd moet worden.

Volgens de WDR zal het mogelijk nodig blijken om lichamen van overleden patiënten op te graven voor het onderzoek. Justitie in Krefeld heeft daar echter nog niets over gezegd. De Duitse omroep baseert zich op eigen onderzoek.

Door: ANP