Normal_mindfulness

Ontspannen de dagen doorkomen zonder steeds een opgejaagd gevoel te hebben? Dat staat centraal tijdens de introductietraining mindfulness van Fysiotherapie Bodyproof in De Meern. De training leert mensen dat rust nemen iets voor elke dag is en niet alleen voor op vakantie. Dat meldt De Brug Utrecht.

Mariëtte Verhoef van Fysiotherapie Bodyproof in De Meern start in september met een nieuwe introductietraining mindfulness. Zij ervaart dat veel mensen na de vakantie meteen weer in de dagelijkse sleur terechtkomen, zonder daarbij genoeg te ontspannen. Volgens haar is het belangrijk om elke dag genoeg rust te nemen, omdat de werkdruk tegenwoordig gigantisch hoog is. Omdat we altijd maar bezig blijven, weten we simpelweg niet meer wat echt ontspannen is.

Niet voor niets zijn burn out en depressiviteit tegenwoordig ‘volksziektes’ geworden. Wanneer de fysieke en mentale klachten niet serieus worden genomen, kan het opgebrande gevoel altijd blijven bestaan. De cursus mindfulness helpt om meer ruimte vrij te maken in het hoofd en de stress te verminderen. Verhoef ziet dat de populariteit van dergelijke cursussen de laatste jaren flink toegenomen is.

Als eigenaresse van Anansi Training geeft Verhoef trainingen mindfulness-meditatie op maat in Utrecht & Leidsche Rijn. Niet alleen mensen met burn out, maar ook mensen die bewuster willen leven zijn van harte welkom. Door haar eigen ervaring met burn out weet Verhoef als geen ander hoe het is om te leven met klachten en wat mindfulness kan doen om weer met een ‘ontspannen’ blik naar de wereld te kijken. Met meer focus, veerkracht en zelfvertrouwen op de bagagedrager ziet het leven er dan een stuk leuker uit.

Dinsdag 30 augustus wordt er een gratis inspiratiesessie gehouden om mensen te laten ‘proeven’ aan mindfulness. De introductietrainingen mindfulness-meditatie staan gepland op dinsdagavond 6, 13, 20 en 27 september van 20:00 tot 22:00 uur bij Fysiotherapie Bodyproof in De Meern. Stuur voor vragen over de aanmelding een e-mail naar mariette@anansitraining.nl of raadpleeg de site voor meer informatie: http://www.anansitraining.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids