Logo_logo_nierstichting

‘Maakt de wereld van Fabian weer groot!’ Met dit motto en een speciale live verbinding tussen nierpatiënt Fabian en het publiek op het Rotterdamse stationsplein gaf de Nierstichting de aftrap voor haar collecteweek. Zij riep voorbijgangers op een praatje te maken met Fabian, die op dat moment vast zat aan de dialyse. Hiermee maakten zij de wereld van Fabian letterlijk groter en kregen zij een beeld van de impact van een nierziekte. Want dialyse houdt nierpatiënten in leven, maar maakt hun wereld heel erg klein. Dat meldt de Nierstichting. 

Met de opbrengst van de collecte zet de Nierstichting alles op alles om de kunstnier klein te krijgen. En om nierziekten klein te krijgen. En hiermee de wereld van nierpatiënten weer groot. De ontwikkeling van de draagbare kunstnier is in volle gang. “Onze ultieme droom is nierziekten genezen, om te voorkomen dat meer mensen afhankelijk raken van dialyse of transplantatie. We willen onderzoek naar de genezing van nierziekten vaart geven. Daarom investeert de Nierstichting in regeneratieve geneeskunde: baanbrekend onderzoek naar herstel van nierweefsel met lichaamseigen cellen en zelfs het kweken van een ‘nier op maat’,” licht Tom Oostrom, directeur Nierstichting, toe. “Elke bijdrage, hoe klein ook, brengt de realisatie van onze droom een stap dichterbij. En draagt bij aan een grotere wereld voor nierpatiënten.”

Ruim 70.000 vrijwilligers gaan van 18 tot en met 24 september in heel Nederland van deur tot deur tijdens de collecteweek van de Nierstichting. De collecte is essentieel voor het werk van de Nierstichting. De stichting vraagt iedereen in actie te komen door te geven aan de collectant in de buurt of door een sms te sturen naar 4333  voor een donatie van 2 euro. Kijk op www.nierstichting.nl voor meer informatie.

Door: Redactie Nationale Zorggids