Logo_logo_maasstadziekenhuis

De reumatologen van het Maasstad Ziekenhuis organiseren op zaterdag 8 oktober 2016 voor de zevende keer het sportieve evenement Reuma in Beweging. Deze dag is bedoeld voor mensen met reuma, die gratis kennis willen maken met allerlei sportieve activiteiten.

Het thema van dit jaar is “It’s in your hands”. Uit onderzoek blijkt dat regelmatige, (aan)gepaste lichamelijke beweging, reumapatiënten voordelen biedt. De reumatologen van het Maasstad Ziekenhuis vinden het belangrijk dat reumapatiënten zo vaak als ze kunnen, in beweging zijn. Sporten bevordert namelijk het welbevinden en vermindert de nadelige gevolgen van de chronische ziekte. Veel patiënten ervaren echter, mede door hun aandoening, een drempel om te gaan sporten. Door hen tijdens dit evenement met de verschillende mogelijkheden te laten kennismaken, hopen de reumatologen dat die drempel wordt weggenomen.

Tijdens Reuma in Beweging maken deelnemers actief kennis met diverse sporten. Ook kunnen zij deelnemen aan diverse workshops en zijn er verschillende informatiekraampjes, waar onder andere informatie te krijgen is over het aansluiten bij een beweeggroep. 

Door: Redactie Nationale Zorggids