Normal_sionsberg_ziekenhuis_logo

De Friesland Zorgverzekeraar heeft vorige week een akkoord bereikt met twee van de eigenaren van de Sionsberg in Dokkum. De laagcomplexe specialistische hulp blijft de komende komende drie jaar bij het ziekenhuis. Dat melden Red de Sionsberg en Skipr.

Cardiologie Centra Nederland (CCN) en DC Klinieken blijven de komende drie jaar de laagcomplexe specialistische en poliklinische hulp voortzetten. Er is nog geen duidelijkheid over de anderhalvelijnszorg van ZuidOostZorg. Met deze partij is De Friesland Zorgverzekeraar nog in gesprek. Een woordvoerder van de zorgverzekeraar laat Skipr weten dat ze de Sionsberg niet zien als ziekenhuis, maar als polikliniek.

Afgelopen augustus werd bekend dat De Friesland het contract met het Dokkumse ziekenhuis wilde opzeggen. Hiermee kwam de toekomst van de Sionsberg in gevaar. Onderdeel van het contract was namelijk dat er een anderhalvelijnscentrum zou komen, echter was die nog niet uit de grond gestampt. Sindsdien vonden er gesprekken plaats over een eventuele overname door de verschillende eigenaren van de Sionsberg. 

Door: Redactie Nationale Zorggids