Normal_sport

Afgelopen donderdag bracht wethouder Henk Berends een bezoek aan de Fight Game Academy in Zuidlaren. Hij nam een kijkje bij de twaalf deelnemers van het pilotproject 'Sport maakt actief'. Zij waren op dat moment halverwege de cursus die hen op weg moet helpen naar een baan en/of vrijwilligerswerk. Dat meldt de gemeente Tynaarlo.

De deelnemers zijn werkzoekende en staan ingeschreven bij het Werkplein Drentse Aa. Elke week krijgen zij een training van Sem Schilt, voormalig Nederlands Ashihara-karateka, kickbokser en MMA-vechter. De training is een mix van kickboksen en bootcamp. Naast het sporten krijgen zij hulp bij onder andere het schrijven van sollicitatiebrieven en het zoeken naar passend vrijwilligerswerk.

Wethouder Henk Berends is blij met de eerste reacties: "Een van de deelnemers gaf aan dat het een positief moment is in haar week, dat is goed om te horen. De training geeft deelnemers inzicht in wat ze wél kunnen en dat ze doorzettingsvermogen hebben. Dat is voor iedereen van belang bij het vinden van werk of vrijwilligerswerk. Ze leren in een prettige omgeving dat samenwerken soms ook de sleutel naar succes kan zijn en dat je het niet altijd helemaal alleen hoeft te doen."

De cursus wordt georganiseerd door de gemeente Tynaarlo, Werkplein Drentsche Aa en Sem Schilt van de Fight Game Academy.

Door: Redactie Nationale Zorggids