Logo_reumafonds-reuma-logo

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is aanwezig bij de jubileumbijeenkomst van het Reumafonds ter gelegenheid van hun 90-jarig bestaan op 18 november. De jubileumbijeenkomst wordt gehouden in het Circustheater in Scheveningen. De Prinses is sinds 1980 beschermvrouwe van het Reumafonds. Dit meldt Rijksoverheid.

Tijdens de jubileumbijeenkomst wordt stil gestaan bij wat er de afgelopen negen decennia is bereikt en wordt ook vooruit gekeken naar hoe het doel van een wereld zonder reuma bereikt kan worden. Sprekers tijdens de bijeenkomst zijn onder andere minister Schippers van Volksgezondheid en de directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau, prof. dr. K. Putters. Ook presenteert het Reumafonds een groot onderzoek met cijfers over leven met reumatische aandoeningen in Nederland. Dit onderzoek is uitgevoerd door het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg ( NIVEL). Anita Witzier, sinds 15 jaar ambassadeur van het Reumafonds, is de gastvrouw van de bijeenkomst.

Ruim twee miljoen mensen in Nederland leven met een reumatische aandoening. Het Reumafonds zet zich al negentig jaar in voor een beter leven met reuma vandaag en een leven zonder reuma in de toekomst. Dit doet het Reumafonds door het geven van voorlichting en het behartigen van de belangen van mensen met reuma en door het initiëren en financieren van wetenschappelijk onderzoek. De laatste jaren volgen ontwikkelingen in de behandeling van reuma elkaar in hoog tempo op. Zolang reuma nog niet te genezen is, blijft het Reumafonds zich inzetten om verder onderzoek naar oorzaak en voorkomen van reuma te bevorderen.

Door: Redactie Nationale Zorggids