Logo_ziekenhuis_amstelland_logo

In 2015 leed Ziekenhuis Amstelland een miljoenenverlies. Hierdoor voldoet het niet maar aan de eisen van de Rabobank, de huisbank van het ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft inmiddels een herstelplan gepresenteerd, waardoor de bank toezegde de kredieten niet voor eind 2017 op te eisen. Dat meldt RTL Nieuws.

De accountant van het ziekenhuis waarschuwt in de vertraagde jaarrekening uit 2015 voor de continuïteit van het Amstelland. Door enkele eenmalige tegenvallers vorig jaar leed het ziekenhuis een verlies van 3 miljoen euro. Zo stond het vastgoed van Amstelland onjuist in de boeken en was het ziekenhuis genoodzaakt dat voor 2,1 miljoen euro af te waarderen. Ook de zorg is twee jaar lang foutief gedeclareerd. Dit leidde ertoe dat het ziekenhuis 1,6 miljoen euro moest terugbetalen.

Interim-directeur Ad Huijsmans beloofde afgelopen voorjaar nog voor de zomer een nieuw toekomstprofiel te presenteren, echter lijkt daar tot nu toe weinig vooruitgang in te zijn geboekt. Huijsmans neemt momenteel maatregelen om het aantal risico’s voor het ziekenhuis terug te brengen. Zo stoot hij onder andere belangen af in ziekenhuislaboratorium MDCA, oogkliniek Eyescan Amstelland en cateraar CV Langerhuize. In de nabije toekomst wil Huijsmans het aantal specialismen uitbouwen en drastische bezuinigingsmaatregelen nemen.

Amstelland is een ziekenhuis in Amstelveen met net iets meer dan achthonderd medewerkers en 88 medisch specialisten. Vorig jaar belandde het ziekenhuis al op de lijst van financieel zwakke ziekenhuizen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids