Normal_huid

Op vrijdag 25 november 2016 wordt de vijfde landelijke Dag van de Plastische Chirurgie gehouden. Plastisch chirurgen van ziekenhuizen en klinieken uit het hele land openen deze dag hun deuren om bezoekers kennis te laten maken met de vele facetten van het vak. Dat melden de NVPC en het Huidfonds.

Omdat plastisch chirurgen een cruciale rol spelen bij onder andere brandwondenchirurgie, plastische chirurgie bij huidkanker en esthetische chirurgie, is het centrale thema van dit jaar ‘Huid’. De Dag van de Plastische Chirurgie wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) in samenwerking met het Huidfonds.

Op vrijdag 25 november kan het publiek op interactieve wijze kennismaken met het vak van de plastisch chirurg. Deelnemende klinieken en ziekenhuizen organiseren bijvoorbeeld mini-spreekuren, waarin bezoekers op laagdrempelige wijze een vraag kunnen stellen aan de plastisch chirurg, workshops, rondleidingen en lezingen. De Dag van de Plastische Chirurgie is een jaarlijks terugkerend initiatief van de NVPC om bezoekers een kijkje achter de schermen te geven bij hun dagelijks werk en patiënten bij te praten over de laatste ontwikkelingen en behandelingen binnen het vakgebied.

Deelnemende ziekenhuizen en klinieken bieden tijdens de dag van de Plastische Chirurgie een gevarieerd en interessant programma aan, dat ze zelf per locatie samenstellen. Het publiek wordt op de hoogte gebracht van de laatste nieuwswaardigheden rondom een van de meest veelzijdige en complexe beroepen in de medische wereld. Alle geïnteresseerden zijn welkom om langs te komen op één van de locaties. Meer informatie over onder andere de deelnemende ziekenhuizen en klinieken is te vinden op: www.dagvandeplastischechirurgie.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids