Normal_hennep_cannabis1

Hoewel de teelt van cannabidiol (cbd) in Nederland illegaal is, staan de winkels vol met flesjes cbd-olie die voor tal van klachten verlichting zou geven. Het middel dat verwant is aan cannabis is volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) illegaal, maar er wordt niet hard tegen opgetreden. Dit meldt Volkskrant.

Cbd-olie wordt steeds populairder en marktleider Jacob Hooy verkoopt jaarlijks meer dan 100.000 flesjes van het wonderspul. Zo zou het helpen tegen slapeloosheid maar ook tegen artrose, adhd en huidaandoeningen. Naast gerenommeerde bedrijven komen ook steeds meer particulieren met het product op de markt. Nu is er geen toezicht op de kwaliteit van cbd-olie, wat nadelig kan zijn voor de consument.

Met name in de provincie Groningen wordt vezelhennep verbouwd. Het is in Nederland alleen legaal om de vezels en zaden te gebruiken, bijvoorbeeld om bouwmaterialen van te maken. In de vezelhennep zitten bijna geen stoffen waar men high van kan worden. Echter is het niet toegestaan om bloemtoppen en bladeren te gebruiken voor de winning van cbd. Er moet volgens PvdA-Kamerlid Marith Volp gekeken worden naar het veilig telen van cbd en de producten die daarmee gemaakt worden.

Door: Redactie Nationale Zorggids