Normal_tampon

Humberto Tan mocht vorige week middels stroomstoten voelen hoe het is om ongesteld te zijn. Volgens gynaecoloog Louisette Peters van het OLVG is de pijn die de stroomstoten veroorzaken niet hetzelfde als menstruatiepijn. De pijn bij vrouwen wordt namelijk veroorzaakt door het samentrekken van de baarmoeder, iets wat mannen niet hebben. Dat meldt RTL Nieuws.

Peters vindt het dan ook appels met peren vergelijken. Over Humberto Tan zegt ze: “Het zag er wel heel heftig uit voor menstruatiepijn. Zo’n theatrale belevenis zoals de mannen hadden, zie ik nooit. Wat dat betreft lijkt het meer op pijn van weeën.”

De menstruatiechallenge, bedacht door Peter de Vroed, is gebaseerd op de pijn die zijn vriendin heeft als ze ongesteld is. Menstruatiepijn komt voor in allerlei gradaties. Sommige meisjes of vrouwen moeten thuisblijven van school of werk en anderen kunnen gemakkelijk doorgaan met het dagelijks leven. Vrouwen die tijdens de menstruatie in veel pijn verkeren, zouden in ieder geval pijnstillers moeten slikken. Maar als dat niet voldoende is, raadt Peters het vrouwen aan om naar de huisarts te gaan. 

Door: Redactie Nationale Zorggids