Normal_pokemon_go_-_smartphone_-_telefoon

Hoewel een deel van de gebruikers van Pokémon Go meer is gaan wandelen door het spel, zijn er geen gezondheidsvoordelen op de lange termijn. Dat stellen onderzoekers die keken naar het aantal gelopen stappen per dag van Pokémon Go-spelers en niet-spelers. De toename van aantal stappen bij de spelers van de smartphone-hit lijkt niet stand te houden. Dit meldt Nu.nl.

Pokémon Go was een ware hit sinds het deze zomer voor smartphone-gebruikers beschikbaar werd. In het spel, gebaseerd op de tv-show Pokémon, moeten gebruikers te voet op zoek naar verscholen, digitale Pokémons in hun woonplaats. Door het spel kwamen meer mensen in beweging en gingen zij actief zoeken in de buitenlucht. Ook in Nederland is het spel geliefd onder jong en oud. Door de grote groepen mensen die zich op één Pokémon-locatie verzamelden, verstoorde het zelfs van tijd tot tijd de openbare orde.

Amerikaanse onderzoekers concluderen dat deze toename aan lichamelijk activiteit slechts van korte duur is. Wie het spel begon te spelen, zette aanzienlijk meer stappen dan voorheen. De data van de groep mensen die geen Pokémon Go speelde, laat zien dat zij even actief waren als voor de lancering van het spel. De mate van lichamelijk activiteit bij spelers halveerde ongeveer vier weken later. Na zes weken was er geen toename in activiteit meer te zien onder de spelers.

Het aantal stappen werd bijgehouden door de smartphone. In totaal deden 1.182 volwassen Amerikanen mee aan het onderzoek. De helft van hen speelde het populaire spel. De gezondheidsvoordelen die aan het spel worden toegeschreven, lijken slechts een tijdelijk effect te hebben. Wie het spel speelt, is slechts korte tijd lichamelijk actiever maar dit effect houdt geen stand op de lange termijn.

Door: Redactie Nationale Zorggids