Normal_fireworks_vuurwerk

Met het Vuurwerkmanifest willen diverse patiëntenorganisaties uit de oogzorg een verbod op consumentenvuurwerk bereiken. Een verbod kan ervoor zorgen dat er steeds minder letsel door vuurwerk wordt veroorzaakt. Het manifest is inmiddels bijna 32.000 keer ondertekend, waaronder door achthonderd organisaties. Dat meldt NOS.

Het vuurwerkmanifest, een initiatief van patiëntenorganisaties, vindt steun uit allerlei hoeken. Vorig jaar kreeg het manifest ondersteuning van onder andere de KNMG, de Landelijke Huisartsen Vereniging en de Partij voor de Dieren. Dit jaar zijn daar weer meer organisaties bijgekomen, met name uit de gezondheidszorg of het dierenwelzijn. “Nu de tijd van het jaar is aangebroken dat mensen weer met vuurwerk te maken krijgen, neemt het aantal meldingen weer toe”, Maaike van Zuilen van Vuurwerkmanifest.nl.

Het online manifest voor een verbod op consumentenvuurwerk begon op 19 december 2015 en is een initiatief van achttien organisaties, waaronder het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap en Vision 2020 Netherlands van de Wereldgezondheidsorganisatie. 

Door: Redactie Nationale Zorggids