Normal_slachtoffer_hulp_verdriet_helpen

Het Fonds Slachtofferhulp wil dat slachtoffers van medische ongevallen slachtofferhulp krijgen. Vanuit het Programma Medische ongevallen wil de organisaties deze slachtoffers passende zorg bieden. De oproep krijgt inmiddels steun van minister Schippers van Volksgezondheid. Dat melden het Fonds Slachtofferhulp en de Telegraaf.

Slachtoffers van medische calamiteiten kampen vaak met fysieke, emotionele en financiële gevolgen van het ongeval. Het Fonds pleit voor professionele hulp vanuit de ziekenhuizen of zorgorganisaties die bij het ongeval zijn betrokken. Deze hulp kan op diverse manier plaatsvinden middels casemanagement, lotgenotencontact of mediation.

“Ook wanneer een arts of ziekenhuis alles heeft gedaan wat je als patiënt van hen kan verwachten na een medisch ongeval, kan het nodig zijn dat zo’n gespecialiseerde hulpverlener je terzijde staat om je te helpen op juridisch, emotioneel en psychosociaal vlak:, zegt Ineke Sybesma, directeur Fonds Slachtofferhulp, op de website van het fonds. 

Door: Redactie Nationale Zorggids