Normal_spreker__debat__congres

Op zaterdag 21 januari 2017 vindt het grote verkiezingsdebat ‘Politieke keuzes in de zorg’ plaats. Het debat, georganiseerd door Het Roer Moet Om en Platform Nieuwe Zorg, behandelt zorgonderwerpen die op de politieke agenda voor de aankomende verkiezingen staan. Dat melden de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en Platform Nieuwe Zorg.

De Tweede Kamerverkiezing komen eraan. De politiek heeft nog tal van beslissingen te maken over diverse actuele onderwerpen in de zorg. Negen afgevaardigden van politieke partijen worden op 21 januari uitgedaagd een keuze te maken voor enkele van deze belangrijke onderwerpen.

Voorafgaand aan het debat voorzien acht zorgprofessionals het publiek van prikkelende verklaringen. De verklaringen gaan onder andere over de wijkverpleging, verpleeghuiszorg, de zorgverzekering, ziekenhuiszorg en psychiatrie. Ook komt AMC-bestuurder Marcel Levi aan het woord en maakt hij de uitkomsten van de enquête ‘Kiezen in de Zorg’ bekend. 

Het debat is op zaterdag 21 januari aanstaande tussen 11.00 uur en 15.30 in Carré Amsterdam. Aanmelden is nog mogelijk via de websites van de organisators. 

Door: Redactie Nationale Zorggids