Normal_internet_http

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gevraagd om onderzoek te doen naar de website Dokter Jaap. Op de website kunnen mannen die erectiepillen nodig hebben hun gegevens invullen. Vervolgens neemt het bedrijf achter de website contact op met de huisarts van de mannen zodat deze de pillen voorschrijft. Huisartsen zijn hierover zeer kritisch, met name op het gebied van privacy. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Er gelden strikte regels voor geneesmiddelenreclame en het beschikbaar stellen van bepaalde medicatie. Om erop toe te zien dat ook Dokter Jaap zich aan deze wet- en regelgeving houdt, heeft Schippers de IGZ gevraagd onderzoek te doen. De minister denkt echter niet dat de website privacyregels overtreedt, maar laat de beoordeling daarvan over aan de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

“Ik heb begrepen dat de AP de regels zo interpreteert dat een betrokkene die een webformulier invult, daarmee toestemming geeft die gegevens te verwerken”, schrijft Schippers in een brief aan de Tweede Kamer.

Door: Redactie Nationale Zorggids